Het L.O.A.C. is een onderzoeksbureau dat zich heeft gespecialiseerd in het uitvoeren van assessments en onafhankelijk onderzoek op het gebied van Responsible Care, Corporate Social Responsibility en veiligheids- en kwaliteitsmanagement.

Deze onderzoeken worden door ons nationaal en internationaal uitgevoerd binnen de chemie en de (chemie)logistiek. Hierbij kunnen officiele schema’s worden gehanteerd volgens de accreditatie van Cefic, CDI en EFTCO maar kunnen ook onafhankelijke onderzoeken plaatsvinden zonder accreditatie.

Onze missie
Het L.O.A.C. bestaat al geruime tijd (2004) en is opgericht vanuit de filosofie dat er een onderzoeksbureau moest komen dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van onafhankelijke doorlichtingen op het gebied van Responsible Care.

Door de uitvoering van kritische maar rechtvaardige doorlichtingen, willen wij onze opdrachtgevers helpen in het identificeren van verbeteringspunten op het gebied van de veiligheids-, gezondheids-, milieu-, kwaliteits- en beveiligingsprestaties (SHEQ&Sec&CSR) alsmede met betrekking tot de ingevoerde managementsystemen hiervoor. Wij willen hiermee bijdragen in het verhogen van de aandacht voor SHEQ&Sec&CSR en verdere verbetering van de prestaties. Daarnaast willen wij een actieve bijdrage leveren het door de assessment systeem houders gewenste assessment niveau hoog te houden.